Ben je een bedrijf of particulier die een echte impactklapper wil maken voor Rotterdammers die hulp nodig hebben?

Dan kun je hier een donatie doen waarmee je in één keer een hele casus oplost. Present Rotterdam verzorgt de gehele organisatie en uitvoer, en blijft graag met je in contact over de voortgang.

Het ultieme eindejaarsgeschenk dus!

Een glimlach voor daklozen - € 350

Door dit project te kopen, bezorg je stadsgenoten een mooi, waardevol moment in de moeilijke situatie waarin zij zitten. Dak- en thuislozen vinden tijdens een winter-bbq ontspanning en een moment van verbinding, georganiseerd door Present Rotterdam in samenwerking met hulpverleners en vrijwilligers.

Een glimlach voor kwetsbaren - € 350

Door dit project te kopen, bezorg je stadsgenoten een mooi, waardevol moment in de moeilijke situatie waarin zij zitten. Tienermoeders, mensen met een beperking en statushouders vallen vaak overal tussen. Met groot persoonlijk leed tot gevolg. Een moment van aandacht en afleiding betekent een wereld van verschil voor deze mensen. Soms zelfs het verschil tussen weer meedoen of verder achterop raken. Present Rotterdam kent deze kwetsbare Rotterdammers en verzorgt door jouw bijdrage samen met vrijwilligers een mooi evenement voor deze mensen. 

Een warme kerst - € 100

Door dit project te kopen, steun je eenzame en kwetsbare Rotterdammers in de donkere dagen rondom kerst. Door heel Rotterdam heen gaan vrijwilligers op bezoek bij stadsgenoten die in eenzaamheid leven. Een gezin wordt verrast met een bezoekje en praktische kadootjes, dak- en thuislozen jongeren krijgen een verwenpakket rond kerst en eenzame ouderen vereren we met een corona-proof bezoekje en lekkers. Via ons netwerk van hulpverleners achterhalen wij wat deze Rotterdammers nodig hebben zodat zij iets krijgen wat van enorme waarde is voor hen!

Een betere toekomst samen - € 750

Door dit project te kopen, investeer je rechtstreeks in betere toekomst voor onze kleinste Rotterdammertjes. Betrokken vrijwilligers knappen een kinderkamer op, verven de woonkamer en maken de keuken weer schoon en fris. Het gezin kan een nieuwe start maken, en de kinderen zijn dolblij met hun eigen bed en plekje in huis. Door de rust die in het gezin terugkeert, vergroten we samen het toekomstperspectief voor deze mensen.

Voor inspiratie: lees hier het verhaal van Rachel. 

Een glimlach voor onze ouderen - € 350

Door dit project te kopen, bezorg je stadsgenoten een mooi, waardevol moment in de moeilijke situatie waarin zij zitten. Samen met vrijwilligers beleven eenzame ouderen weer een stukje Rotterdam waarin zij zijn opgegroeid. Present Rotterdam maakt dit mogelijk door deze ouderen op te sporen, de vrijwilligers te vinden en een prachtig moment vol glimlachen en verwarmde harten te creëren. 

Een nieuw thuis - € 500

Door dit project te kopen, maak je mogelijk dat Present Rotterdam deze ex-dakloze aan een woning helpt waar hij/zij zich thuis voelt. Housing First is een vorm van wonen met ambulante, intensieve begeleiding. Bedoeld voor dakloze personen met meervoudige problemen, waarbij de toewijzing van een woning de start is van een traject richting volledig zelfstandig wonen.

Omdat deze personen vaak in de schuldsanering zitten komen ze rond van een klein bedrag per maand. Niet voldoende om een kale woning tot een thuis te maken. Daarnaast belemmeren lichamelijk en psychische problemen het opbouwen van een eigen sociaal netwerk om op terug te vallen. De hulp die Present Rotterdam hierbij betekent een thuis voor iemand zonder huis.

Een goed gevulde zomertas - € 100

Door dit project te kopen maak jij een Rotterdams gezin blij te maken met een goed gevulde tas voor de 2021. In Rotterdam zijn er veel gezinnen met kinderen die opgroeien in armoede. Met een heel gezin leven van een budget van 70 Euro per week is geen uitzondering. Daar moet dan alles van worden bekostigd, inclusief de afbetalingen op schulden. Vakantie of een extraatje zit er voor de kinderen dus zeker niet in. Present Rotterdam verrast een gezin met een toffe tas vol speelgoed, uitjes en dinerbonnen om leuke dingen te doen in de zomer van 2021. Want juist deze gezinnen en kinderen kunnen dat moment van plezier en afleiding goed gebruiken!